پارک چیتگر
پارک چیتگر در حد فاصل زمینهای چیتگر و آزاد راه تهران کرج پارک جنگلی چیتگر واقع شده است که به عنوان بزرگترین بوستان جنگلی استان تهران شناخته شده است. پارک چیتگر و دریاچه خلیج فارس دو نگین گردشگری غرب تهران به شمار میرود که روزانه میزبان هزاران مسافر از سراسر تهران و ایران میباشد.
پارک چیتگر
تاریخچه پارک چیتگر
بوستان جنگلی چیتگر در سال 1342 توسط سازمان جنگل ها و مراتع احداث شده و در حال حاضر تحت مدیریت شهرداری منطقه 22 تهران است.
پیرو سیاست کنترل مهاجرت مردم به شهرهای بزرگ در سال 1342، سازمان جنگل ها و مراتع کشور احداث و کاشت جنگل کاری های 3 گانه شهر تهران را در دستور کار خود قرار می دهد و در نتیجه در غرب بوستان جنگلی چیتگر، در شمال بوستان جنگلی لویزان و در شرق بوستان جنگلی سرخه حصار برای پروژه های جنگل کاری در نظر گرفته می شود و تا سال 1348 کاشت و توسعه درختان بوستان جنگلی چیتگر به طول می انجامد.
بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال 1361 بوستان چیتگر طی فرآیندی به شرکتی وابسته به بنیاد شهید به نام شرکت شاهد واگذار می گردد و در سال 1367 به دلیل ضعف در نگهداری با صلاحدید مسوولین وقت، سازمان پارک ها و فضای سبز شهر تهران بوستان جنگلی چیتگر را تحویل و در سال 1368 به شهرداری منطقه 5 تحویل می دهد. پس از آن در سال 1378 پس از شکل گیری شهرداری منطقه 22 پارک چیتگر هم جزو اراضی تحویل این منطقه شهرداری می گردد و از آن زمان تاکنون زیر نظر شهرداری منطقه 22 تهران اداره و نگهداری می شود.
پارک چیتگر
پارک جنگلی چیتگر
پارک جنگلی چیتگر از شمال به زمینهای چیتگر، از جنوب به آزادراه تهران-کرج از غرب به شهرک سروآزاد وپیکان شهر و و از شرق به منطقهٔ خرگوش دره محدود میشود. این پارک با ۹۵۰ هکتار زمین پردرخت از بزرگترین بوستانهای جنگلی استان تهران است.
هدف از احداث این بوستان جنگلی که در آغاز مسیر وزیدن باد غربی به شهر تهران قرار گرفته، بالا بردن مقدار اکسیژن هوای تهران بودهاست. این پارک دارای یک پیست و مسیرهای دوچرخه سواری و امکانات اسکیت سواری است. همچنین ایستگاه مترو چیتگر مقابل درب شمارهٔ ۱ و ایستگاه مترو ایرانخودرو مقابل دربهای ۵ و ۷ قرار دارد.
دریاچه چیتگر در مجاورت این پارک جنگلی واقع شدهاست. محدوده شرقی به مساحت تقریبی ۲۵۳ هکتار است، محدوده غربی مساحتی معادل ۶۵۸ هکتار را به خود اختصاص دادهاست. حداقل ارتفاع پارک چیتگر از سطح دریا ۱۲۲۵ متر و حداکثر آن ۱۳۱۳ متر بوده و متوسط آن ۱۲۶۹ متر است.
پوشش درختی پارک در مجموع مساحتی در حدود ۷۳۴ هکتار را در بر میگیرد و حدود ۵۳ درصد از آنها را گونههای سوزنی برگ مانند کاج الداریکا، سرو نقره ای و سرو خمره ای و حدود ۴۷٪ از درختان را ۹ گونه درختی پهنبرگ (از جمله اقاقیا، زبان گنجشک ، نارون چتری ، ارغوان ، داغداغان ، افرای زینتی ، پلت ، بلوط و ایلان )تشکیل میدهد.
در مناطق گوناگون پارک جنگلی چیتگر، متناسب با نقاط مختلف با پستیها و بلندیهایی روبرو میشویم که البته نشان از بکر بودن این پارک است. بیشترین شیب مشاهده شده تا هشتاد درصد و کمترین آن صفر است. اغلب پستی و بلندیها به دلیل وجود تپه ماهور میباشد. هچنین اختلاف ارتفاع پستترین و بلندترین نقطه ی پارک حدود ۸۸ متر است.
این پارک جنگلی تقریبا در تمامی فصول سال میزبان افراد جامعه است به همین منظور امکانات و خدماتی جهت تسهیل امور افراد در نظر گرفته شده است. ساختمان اداری پارک، ایستگاه آتش نشانی، رستوران، بوفه، پارکینگ، پیست دوچرخه و همینطور آلاچیقها از امکانات مجموعه هستند که اغلب در نیمه شرقی واقع شدهاند و نیمه غربی به صورت دست نخوردهتر باقیمانده است.
همچنین شهرداری منطقه ۲۲ در سراسر پارک مسیرهای دوچرخه سواری ایجاد نموده تا علاوه بر فراهم کردن اوقات خوش و لذت دوچرخه سواری، کمکی به حفظ محیط زیست و پیشرفت فرهنگ دوچرخه سواری انجام داده باشد. غرفههای کرایه دوچرخه در سطح پارک مستقر هستند و انواع پیست از جمله تفریحی، سرعت و استقامت مخصوص آقایان و بانوان فراهم است.
پارک چیتگر
دسترسی به پارک چیتگر
اگر وسیله حمل و نقل شخصی ندارید میتوانید به دو طریق از مترو استفاده کنید و به پارک جنگلی چیتگر بروید. درب شماره یک پارک که روبروی ایستگاه مترو چیتگر واقع شده و دربهای شماره ۵ و ۷ که در نزدیکی ایستگاه مترو ایران خودرو هستند.
پیش از انجام معاملات مفتخریم ، برای اطلاع از روند ساخت و قیمت های مناسب و به روز ، از سایت و صفحه اینستاگرام املاک پاستور بازدید فرمایید.
گروه املاک پاستور با سابقه ای چند ده ساله در منطقه 22 و آشنایی با تمامی پروژه ها و برج های منطقه 22 میتواند بهترین گزینه برای انتخاب یک خانه مناسب برای شما باشد ، ( ما جستجوگران ایده آل های شماییم )